Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Рено с високи очаквания за Китай

Пилотите на Рено с високи очаквания за Китай

40
0

Сериозни очаквания имат пилотите на Рено за предстоящата Гран при на Китай, четвърти кръг от Формула 1 за сезон 2010 г. Роберт Кубица вярва, че ще продължи доброто си представяне след подиума си в Австралия и четвъртото място в Малайзия.

– Спечелването на 30 точки в две състезания е чудесно постижение и не можехме да се надяваме на повече. От данните пък сме наясно, че R30 става все по-добра и по-добра кола. Пистата в Китай е с подобна на Сепанг конфигурация, тоест има и високо- и нискоскоростни завои. Затова и мисля, че ще сме конкурентоспособни там. А новите части по болида ще продължат да ни помагат да скъсяваме разликата до най-бързите – заяви полският пилот.

Руският му колега Виталий Петров иска най-после да финишира в надпревара и това е основният му приоритет за Гран при на Китай. Той вече познава трасето в Шанхай, тъй като се е състезавал на него в GP2 и ще има възможност направо да се съсредоточи върху подготовката си за надпреварата без да губи време да учи пистата.

– Разочароващо е, че не съм финиширал в надпревара досега. Ранните отпадания в Бахрейн и Австралия бяха особено неприятни, тъй като ми пречат да трупам опит. В момента съм наясно какво е да изминеш половината състезателна дистанция, а от там – как да работя с гумите и да се адаптирам към променящото се количество на горивото в рамките на 50% от обиколките. А това съвсем не е идеален вариант – откровен бе руският дебютант.

(пълните текстове на интервютата на Кубица и Петров можете да намерите в секция Интервюта)