Начало Moto News Пилотите на Сузуки посетиха пистата Силвърстоун

Пилотите на Сузуки посетиха пистата Силвърстоун

30
0

Пилотите на тима на Ризла Сузуки, който е единственият в MotoGP, чиято база се намира във Великобритания – Лорис Капироси и Алваро Баутиста, посетиха пистата Силвърстоун, на която от тази година се прехвърля Гран при на Англия.

Двамата пилоти бяха придружени от ВВС коментаторите Джени Гоу и Стив Париш и пилота на Сузуки в британския Супербайк шампионат – Томи Хил. Заедно с тях на събитието присъстваха и още няколко специални гости, предимно от музикалните среди във Великобритания.

„Трасето е много интересно и далеч не е лесно, но пък е красиво. Може би обаче неравно на места. Мисля, че ще бъде много интересно да се състезаваме на Силвърстоун. Това е наистина много различна спрямо Донингтън писта. Тя е много бърза и мисля, че е чудесна за MotoGP. Много, много широка е и затова не е толкова лесно да се намери перфектната линия, което обаче е добре. А и със сигурност ще имаме много места за изпреварване“, коментира Капироси.

Съотборникът му Баутиста също бе впечатлен от пистата:

„Много е хубава и много бърза. Харесвам я много. Има някои много бързи секции, има тежки спирания и бавни завои. Ще бъде интересно тук през юни. Смятам, че състезанието ще бъде много оспорвано и се надявам да мога да се боря с останалите.“