Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Торо Росо доволни от подготовката си на симулатор

Пилотите на Торо Росо доволни от подготовката си на симулатор

28
0
Хайме Алгерсуари

17-о и 18-о време записаха пилотите на Торо Росо Хайме Алгерсуари и Себастиен Буеми в първите свободни тренировки за Гран при на Корея.

– Програмата ни за тази писта на симулатора се оказа най-близката възможна до реалността, така че предварителната ни подготовка бе полезна. Сутринта тествах някои компоненти, но следобед наваксах бързо, което отчасти се дължи именно на симулатора. Балансът бе на ниво, а състезателното ни темпо в дълга серия – по-добро от очакваното. Пробите за квалификация също не бяха зле, като мисля, че може да намерим още малко скорост чрез реглажите и допълнително опознаване на трасето. Харесва ми последният завой, защото там трябва да поемеш риск. Малко е опасно, тъй като стените са доста близо от двете ти страни – обясни испанският пилот.

Швейцарският му колега допълни, че очаквано асфалтът е бил мръсен и линията не се е изчистила напълно до края на изпитанията в някои завои.

– Там асфалтът е по-висок от бордюрите – уточни Буеми. – Нямахме проблеми днес и имаме доста данни за анализ, за да намерим правилната посока утре. Времената за обиколка са според очакванията ни.