Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Уилямс тренират на симулатор за Яс Марина

Пилотите на Уилямс тренират на симулатор за Яс Марина

61
0

На симулатора във фабриката на Уилямс се подготвяха Нико Розберг и Казуки Накаджима за последната надпревара от световния шампионат на Формула 1 през 2009 г. Тази неделя на пистата Яс Марина Бей ще се проведе първият старт в историята за Гран при на Абу Даби. Преди началото на състезателния уикенд пилотите имаха шанс да се запознаят с основните характеристики на трасето преди да заминат за Близкия изток.

Казуки изкара почти целия октомври в родината си, тъй като в началото на месеца там се проведе Гран при на Япония, а след това се прибра директно в Токио след състезанието в Бразилия. Той все пак за малко отскочи и до дома си в Оксфорд (Великобритания) за около седмица преди да тръгне за последния старт за 2009 г. в Абу Даби. Докато Накаджима успя малко да си почине, Нико бе зает с куп промоционални събития, които продължават и в емирството.

– Чух, че всички билети за състезанието вече да продадени, така че уикендът наистина ще е вълнуващ – каза още Розберг. – Абу Даби ще е напълно ново преживяване за всички ни, така че симулаторът в Гроув бе сериозна помощ и съм доволен, че го имах на разположение цяла седмица. Има някои неща като неравности и бордюри, които не могат да се пресъздадат едно към едно, но спирането, нестабилността на предната или задната част на болида са много близки до реалните усещания. Особено ми е интересно също така как стартът ще е на дневна светлина, а финалът – на изкуствена – допълни германецът.

Накаджима също изкара известно време на симулатора във фабриката на Уилямс и се запозна с основните характеристики на трасето.

Настройките изглежда ще клонят към конфигурация от средно до високо ниво на аероприлепяне – от една страна имаме дългата права (изискваща добра максимална скорост), а от друга – тесните завои, каквито има по уличните писти. Доброто сцепление също ще е от голямо значение. Едно от най-интересните неща за мен е, че ще карам под хотел – допълни Казуки.