Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Уилямс се надяват да се подготвят максимално добре преди Мелбърн

Пилотите на Уилямс се надяват да се подготвят максимално добре преди Мелбърн

42
0
Бруно Сена,Пастор Малдонадо

Уилямс започват 35-тия си сезон във Формула 1 и го правят с обновен състав – както при пилотите, така и в техническите департаменти. Пастор Малдонадо запази мястото си в тима, но редом до него вече е Бруно Сена. Трети пилот остана Валтери Ботас, като плановете са той да кара в 15 от петъчните свободни сесии на състезателните уикенди.

Готови сме за едно ново начало – заяви Сър Франк Уилямс, след като екипът му представи FW34 по-рано днес. – Нов автомобил, нов пилот, нов двигател, нови хора. Изкарахме добра зима във фабриката и се чувстваме готови и силни преди битката.

Венецуелският пилот на тима е доволен, че запази позицията си, въпреки че през зимата конгресмен от родината му предизвика вълнение, изисквайки спонсорския договор между петролната компания PDVSA и отбора.

Вярвам в FW34 и двигателя на Рено, така че надеждите ми за предстоящите състезания са високи. Ще е много важно да развиваме болида от началото на сезона до финала. Вече имам година опит и мога да помагам значително по-добре. При толкова нови неща в екипа ще трябва да се съсредоточим и да се трудим заедно, за да ставаме по-силни с всеки изминал ден – допълни Пастор.

Сена също заяви, че е развълнуван от връщането си в спорта, при това точно с Уилямс.

За първи път имам предсезонна програма за тестове, откакто влязох във Формула 1 преди две години – добави бразилецът. – Мотивиран съм и нямам търпение за работа. Надявам се подготовката да премине на ниво, за да сме възможно най-бързи в Мелбърн.