Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Уилямс изключително доволни от присъединяването на Вурц към екипа

Пилотите на Уилямс изключително доволни от присъединяването на Вурц към екипа

42
0
алекс вурц,Валтери Ботас,Марк Гилан

Пилотите на Уилямс Пастор Малдонадо и Бруно Сена са изключително доволни от присъединяването към екипа на Александър Вурц. Австриецът стана техен ментор и ще им помага за по-плавно протичане на работата, като се появи за първи път в новата си роля на пистата Каталуния на вторите предсезонни тестове от Формула 1.

Назначението на бившия пилот от Гран при бе посрещнато с одобрение като цяло в падока, където се смята, че състезателите не получават достатъчно обучение. В Гроув вярват, че присъствието на Вурц ще подобри представянето на състезателите им. Той има в кариерата си 69 Гран при и в момента се състезава в надпревари за издръжливост.

Не е лесно да следиш всичко от кокпита, а Алекс има такъв огромен опит, че ще ни помогне при всички случаи да подобрим представянето си. Положително е, че има още един пилот в тима, който да наблюдава ситуацията – коментира Малдонадо.

Сена също смята, че има много какво да научи от Вурц и твърди, че присъединяването му към екипа е страхотно. Според бразилеца новият му ментор е бил достатъчно във Формула 1, за да знае прекрасно от какво могат да имат полза той и Малдонадо.

Ще се опитам да се възползвам от опита му колкото мога повече – добави Бруно.

Шефът операции на Уилямс Марк Гилан е работил с Вурц в Макларън, така че има и лични наблюдения върху австриеца. Той е категоричен, че Алекс е един от пилотите, които са най-подходящи за подобна роля.

Алекс пасна великолепно, нямаше никакви проблеми с въвеждането му в нещата. Той вече допринася за работата с невероятен поглед и знания – допълни Гилан.