Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Заубер оптимисти преди старта в Шанхай

Пилотите на Заубер оптимисти преди старта в Шанхай

49
0

На повече късмет се надяват състезателите на Заубер по време на Гран при на Китай. И двамата не финишираха в Малайзия заради повреди на двигателите им Ферари, но Педро де ла Роса и Камуи Кобаяши са готови да се борят.

– Харесвам пистата в Шанхай. Последният път, когато се състезавах там – през 2006 г. – финиширах пети. Трасето е хубаво, с много дълги прави и чудесни възможности за изпреварване. Има голямо разнообразие от завои. Работим упорито, за да подобрим представянето на колата. Има 16 старта до края на сезона, така че нищо не е приключило. Не се притеснявам особено по отношение на издръжливостта. Случилото се в Малайзия бе липса на късмет и няма да се повтори – категоричен бе испанецът.

Камуи Кобаяши от своя страна познава пистата, тъй като се е състезавал там като част от сериите GP2 Азия през 2008 г.

– Тогава бях втори на грида, направих най-бързата обиколка в състезанието и за малко не спечелих. Трасето е чудесно, главната трибуна – наистина впечатляваща. Харесва ми сериозното спиране преди шикана след дългата права. Но мисля, че ще ни е трудно и в Шанхай, въпреки което очаквам предизвикателството – заяви японският пилот.

Феновете на Камуи по трасетата в Азия – съвсем логично – са повече, отколкото на европейските стартове. Това определено му допада и той признава, че наистина обича да се състезава на родния си континент.