Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Заубер се надяват на подобрено представяне в Барселона

Пилотите на Заубер се надяват на подобрено представяне в Барселона

18
0

Целият отбор на Заубер се надява да сложи ново начало на сезон 2010 г. в Барселона по време на петия кръг от Формула 1. Болидът С29 не бе достатъчно бърз в първите четири старта, а Каталуния е известна като доста натоварваща писта, макар пък всички екипи да я познават перфектно. За Педро де ла Роса събитието е още по-важно, защото ще си е у дома.

– Израснах в центъра на Барселона и обичам родния си град. Там има всичко – многонационалност, море, планина, постоянно чудесен климат. Родителите ми имаха лятна къща близо до пистата. От 1991 г. се наслаждавах на звука от двигателите по време на тестовете, а през същата година карах и във Формула Рено точно на Каталуния. Първата ми Гран при също беше там, но вече през 1999 г. – емоционално сподели испанецът.

Той обаче допълни, че трасето определено е предизвикателство за автомобили, мотори и пилоти.

– Трети завой е страшно бърз и много дълъг – съсипва ти врата. Има страхотно разнообразие от завои плюс няколко бавни в последния сектор. Пробите ни през зимата там бяха добри и имам чувството, че пистата ще пасне на автомобила ни. Освен това там ще имаме нов аеродинамичен пакет и съм сигурен, че в края на надпреварата ще съм или близо, или в зоната на точките – категоричен бе Де ла Роса.

Съотборникът му Камуи Кобаяши също познава Каталуния доста добре и е печелил там в сериите GP2.

– На това трасе комбинацията автомобил-пилот трябва да е перфектна и е жизненоважно да се намерят възможно най-добрите настройки. Любимият ми завой е бързият десен преди обратната права. Вярвам, че сме разрешили проблемите си с издръжливостта. Би трябвало най-после да имам шанс да се състезавам наистина, тъй като до момента имам към 19 обиколки в цели четири старта – заяви японецът.