Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите не са впечатлени от новите гуми, Изола: Това бяха само първи...

Пилотите не са впечатлени от новите гуми, Изола: Това бяха само първи опити

1611
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Рено

Пирели предостави на отборите от Формула 1 гуми от типа C4 (софт), които разработва за 2020 г. Екипите имаха възможност да ги изпробват по време на петъчните свободни тренировки на Circuit of the Americas (COTA). Пилотите обаче не останаха очаровани.

„За съжаление първото ми впечатление не е особено положително. Усещането бе много странно“, отбеляза Карлос Сайнц.

Други състезатели отбелязаха, че всъщност поведението на новите гуми не е било особено различно от тези, с които карат в момента.

„Няма да ги различа от настоящите, ако им сложите стикери отстрани“, коментира Ромен Грожан. „С нищо не бяха по-добри, което е разочароващо.“

Според Кими Райконен усещането с новата смес също не се е отличавало особено от карането със сегашните гуми.

И Себастиан Фетел не видя напредък със смесите за 2020 г. Той обаче допълни, че вече е решено какви ще са гумите догодина, така че не очаква промени. Съотборникът му Шарл Льоклер каза, че му трябва да кара повече време с тях, за да даде преценка.

Според спортния директор на Пирели Марио Изола има няколко причини, поради които първите впечатления не бяха добри. Основната от тях бе времето, което бе студено през цялата петъчна подготовка. Изола отбеляза също така, че отборите нямаха възможност да експериментират с гумите, тъй като трябваше да работят по настройките си за квалификацията и състезанието за Гран при на САЩ.

„Новите гуми имат като че ли малко по-ниско сцепление. Самите гуми са различни и изискват известно напасване“, обясни той.

Изола все пак бе убеден, че екипите са натрупали полезни данни преди финалния тест за сезона в Абу Даби.

„Това бяха първи опити с новите гуми, но дадоха на екипите възможността да се подготвят по-добре за тренировките“, допълни той.