Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите не стават по-бавни с възрастта, смята Алонсо

Пилотите не стават по-бавни с възрастта, смята Алонсо

71
0

Фернандо Алонсо не смята, че с напредването на възрастта пилотите губят част от уменията си и стават по-бавни. Според испанеца повечето състезатели във Ф1 слагат края на кариерите си, понеже вече трудно издържат на постоянното напрежение и интерес към тях.

През 2005 г. Алонсо стана най-младият шампион във Ф1 на 24 години и 2 месеца с тима на Рено, а днес е един от ветераните със своите 15 сезона в Гран при и 271 старта.

Въпреки това самият Алонсо не вярва, че възрастта има чак такова влияние, както в много други спортове. „Не мисля, че в нашия спорт физическото състояние е от толкова голямо значение. Тук всичко опира до колата, затова не смятам, че има пиков момент, след който стремглаво падаш надолу.Тук имаме нормална прогресия и всеки път ставаш все по-добър, коментира пилотът на Макларън.

– Ако в даден момент решиш да спреш, това не се дължи, че си станал по-бавен, а защото си уморен. Уморен от пътуванията, от медиите, които 20 години нищят личния ти живот, 20 години си по вестници, телевизии, радиа. Може би искаш да спреш, защото разбираш, че истинският живот е извън таз сфера. Това е причината да спреш, а не, че си станал с 3-4 стотни или половин секунда на обиколка по-бавен, отколкото си бил преди 20 г.“