Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите няма да са по-внимателни към Нико и Люис заради битката им...

Пилотите няма да са по-внимателни към Нико и Люис заради битката им за титлата

61
0

Участващите пилоти на днешната пресконференция преди началото на уикенда за Гран при на Бразилия заявиха единодушно, че няма да бъдат по-внимателни, ако атакуват някой от борещите се за титлата – Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Два кръга преди края на сезона германецът води с 19 точки пред съотборника си в Мерцедес и ако спечели надпреварата на Интерлагос в неделя, ще грабне и първата си световна титла.

Даниел Рикиардо от Ред Бул каза, че няма да бъде по-предпазлив в подхода си към двамата, тъй като ако се бори с тях, то обикновено е за победата в състезанието. Австралиецът добави, че правилата не трябва да са такива, че да карат пилотите да се страхуват да опитват маневри.

На същото мнение относно Хамилтън и Розберг е неговият съотборник Макс Верстапен, както и Себастиен Фетел. Пилотът на Ферари подчерта, че по принцип не прави неща, които да възпрепятстват него и другите от това да стигне до финала на състезанието.

Фелипе Маса от Уилямс пък заяви, че би бил много доволен, ако има възможността да се бори с Люис и Нико и би дал всичко от себе си в битката. В последните месеци болидът на Уилямс не е достатъчно конкурентен, за да може той и Ботас да се борят за челните позиции.