Начало Избрани Пилотите от F1 бесни заради излизането на трактор на Сузука

Пилотите от F1 бесни заради излизането на трактор на Сузука

5198
0
F1, Гран при на Япония 2022
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Пилотите от F1 са останали бесни от излизането на трактор на пистата Сузука. Началото на Гран при на Япония започна при изключително тежки и трудно атмосферни условията. Цялото трасе бе наводнено, което накара използването на гуми интермедия.

Драмите в Сузука започнаха още в първата обиколка. Първо Сайнц изгуби контрола на своя автомобил и се заби в предпазните ограждения. Испанецът отнесе рекламен банер, който попадна върху предната част на колата на Гасли. Пилотът на Алфа Таури потегли от бокса заради смяна на голям брой компоненти в болида. След инцидента той влезе в бокса за ново предно крило.

Гасли бе шокиран когато премина покрай трактор, който бе на трасето за да прибере Ферари-то на Сайнц. Случката не бе излъчена по телевизията, но видеоклип от нея бързо бе разпространен в социалните мрежи.

Камерата в автомобила на Алфа Таури показва как Гасли преминава покрай нещо, което прилича на камион с влекач или трактор. По това време състезанието от F1 бе зад кола за сигурност, а червеният флаг беше обявен броени секунди преди Гасли да премине покрай превозното средство на пистата Сузука.

„Какво става? Какъв е този трактор?? Какъв е този трактор на пистата?“, каза ядосания Гасли по радиото.

„Минах покрай него. Това е неприемливо. Какво се случи току-що? Не мога да повярвам на това. Можех да умра“, добави пилотът на Алфа Таури.

Редица колеги на Гасли също коментираха ситуацията в началото на състезанието на пистата Сузука.

„Какво по дяволите. Как се случи това!? Преди години изгубихме един човек в тази ситуация. Рискуваме живота си, особено в условия като тези. Искаме да се състезаваме. Но това е наистина неприемливо“, написа Норис в Туитър.

„Как можем да дадем да се разбере, че никога не искаме да виждаме кран на пистата? Заради тази грешка загубихме Жулс. Това, което се случи днес, е напълно неприемливо! Надявам се това да е последният път, когато виждам кран на пистата“, каза Перес.

„Това, което хората не разбират, е, че дори и зад колата за сигурност се движим със 100, 150 км/ч и не виждаме нищо“, заяви Сайнц.

„Дори ако на пистата има кран и ние сме зад колата за сигурност и се движим със 100 км/ч, един пилот може да направи малка, глупава грешка и да излезе извън трасето. Той може да не си спомни, че там има трактор и може да се удари в него. Така че защо изобщо да рискуваме? Предполагам, че това е по-скоро свързано с нашия въпрос“, добави пилотът на Ферари.