Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите подкрепиха декларацията на GPDA

Пилотите подкрепиха декларацията на GPDA

58
0

Пилотите на днешната официална пресконференция на ФИА – Ромен Грожан, Макс Верстапен, Паскал Верлайн, Фернандо Алонсо, Нико Розберг и Фелипе Маса единодушно подкрепиха декларацията на Асоциацията на пилотите в Гран при (GPDA) от миналата седмица.

Тя беше подписана от нейния председател Алекс Вурц и от настоящите състезатели Себастиан Фетел и Дженсън Бътън. В нея пилотите се обявиха за генерални промени в спорта, който в момента според тях е зле структуриран и посоката, в която се развива, не е правилната.

Някои от пилотите в момента не са членове на GPDA – като Макс Верстапен и Фелие Маса, но заявиха, че напълно подкрепят казаното в декларацията, и че са нужни промени. Те искат повече да се чува повече тяхното мнение. Освен това трябва да се подобри шоуто и спортът да стане по-интересен за феновете.

Според пилотите проблемът не е в определени хора, които управляват спорта, и които са заели определена позиция относно някое правило. А това, че се вземат не добре обмислени решения, които не са правилни. „Все пак ние караме тази коли и знаем какво се изисква, за да бъде спортът по-интересен”, каза Нико Розберг.

„Трябва да сме по-близо до решения за бъдещето на спорта”, добави и Фелипе Маса, който смята, че ще е добре всички пилоти в решетката да са членове на GPDA, за да се по-обединени и по-силни.