Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите се обаждат на Волф и искат място в Мерцедес, твърди Хамилтън

Пилотите се обаждат на Волф и искат място в Мерцедес, твърди Хамилтън

4581
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: ФИА

Всички пилоти във Формула 1 се обаждат на Тото Волф и искат да получат място в Мерцедес. Това твърди световният шампион Люис Хамилтън.

В последните седмици се появиха много спекулации, че британецът може да напусне екипа на Сребърните стрели след 2020 г. и да освободи едно място.

Говори се, че той може да премине във Ферари. Според информация на Gazzetta dello Sport Хамилтън на два пъти се е срещнал с президента на Ферари Джон Елкан.

Има обаче и сериозни слухове, че Мерцедес може да оттегли заводския си отбор от Гран при след 2020 г., когато в сила ще влязат новите правила. И според мнозина ако това стане, Хамилтън или ще премине във Ферари, или ще се откаже от F1.

„Времената се интересни, защото има много пилоти, които искат позиции на най-различни места“, каза Хамилтън на годишната гала на ФИА снощи.

„Говоря за обажданията, които получава Тото от всеки един пилот, включително този, който беше тук на това място преди малко (най-вероятно има предвид Макс Верстапен, който беше на сцената преди него).

Всеки иска да напусне своя екип и да дойде там, където сме ние. Това е разбираемо, защото всеки иска да печели. Не мисля, че за момента това е стресиращо. Между мен и Тото Волф никога не е имало тайни и това няма да се промени.“

Хамилтън заяви още, че обича хората, с които работи. И е трудно човек да изостави нещо, което харесва толкова много. На него му е трудно да си представи да бъде някъде другаде, като работи с Мерцедес още от 13-годишна възраст.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter