Начало BG спорт Пилоти се обединиха в подписка за спасяване на лиценза на БФАС

Пилоти се обединиха в подписка за спасяване на лиценза на БФАС

246
0

Писмо от видни български автомобилни пилоти е било входирано преди няколко дни в офиса на СБА (Съюза на българските автомобилисти). То е адресирано до председателя на управителния съвет на СБА инж. Емил Панчев, както и до самия УС.

Причина за писмото е отнемането на лиценза пред ФИА на БФАС. И невъзможността на федерацията да издава международни лицензи след това.

Това ще принуди пилотите, които се състезават извън България, да изкарат лицензите си от чужда федерация. Това ги лишава от възможността да се състезават под български флаг.

В писмото си пилотите молят УС на СБА:

1. Да преразгледа решението си от 18.01.2019 г. и да им дадете възможност да останат български състезатели и да се състезават за България.

2. Да направят необходимите стъпки за прехвърляне на спортните права на ФИА към БФАС, като единствен законен представител на българските автомобилни състезатели. 

В писмото пилотите казват още, че искрено се надяват да се реши проблемът между двете организации, без да се налага да бъде занимавана широката общественост.

В противен случай те ще бъдат принудени да пристъпят към протестни действия. И организиране на широк обществен дебат по този казус.

Писмото е подписано от: Николай Златков, Ясен Попов, Иван Влъчков, Стефан Стоев, Янаки Янакиев, Йордан Атанасов, Георги Гераджиев, Константин Маршавелов, Георги Гаджев, Димитър Илиев, Иван Маринов, Даниел Попов, Пламен Кралев, Петър Ценков, Румен Дунев, Христо Петров, Петър Гьошев и Любен Каменов.

Вижте цялото писмо от 2 страници горе: