Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите ще бъдат сурово наказвани при неспазване на ограниченията на Параболика

Пилотите ще бъдат сурово наказвани при неспазване на ограниченията на Параболика

1002
0
Шарл Льоклер на завоя Параболика
Шарл Льоклер на завоя Параболика, снимка: Спас Генев

Пилотите ще бъдат сурово наказвани при неспазване на ограниченията на трасето по време на 3-ата тренировка и квалификацията на Монца. Това обяви състезателният директор на ФИА Майкъл Маси.

При излизане на пилотите и с 4-те колела извън ограничителната линия от външната страна на завоя Параболика, ще бъде анулирано времето им както в настоящата обиколка, така и в следващата.

Причината е, че според анализа и заключението на ФИА, състезателите по този начин развиват по-голяма скорост. Така те печелят време както в края на обиколката, така и за следващата. Излизайки широко на Параболика, те набират повече скорост на старт-финалната права.

За състезанието се очаква пилотите, които нарушават лимита, да бъдат първоначално предупреждавани. А след повторно нарушение, да бъдат наказвани с добавяне на секунди към общото им време.

Досега тази практика бе прилагана само за настоящата обиколка при излизането с 4-те колела извън ограничителната линия на места, на които ФИА прецени, че се печели предимство.