Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите ще харесат пистата в Сочи, убеден е Уайтинг

Пилотите ще харесат пистата в Сочи, убеден е Уайтинг

58
0
Русия,Сочи,Формула 1

Пилотите от Формула 1 ще харесат пистата в Сочи, убеден е Чарли Уайтинг.

Рейс директорът и технически делегат на ФИА смята, че трасето, на което трябва да се проведе Гран при на Русия, ще е голям хит. То се намира в парка, където през зимата се проведоха олимпийски игри. Уайтинг редовно инспектира докъде е стигнал строежът.

Последният път като дойдох, всичко беше един голям строеж. Всичко изглежда чудесно в сравнение с положението отпреди година. Самата писта ще е бърза и пилотите ще я харесат. Сигурен съм в това – заяви Уайгинг пред официалния сайт на Гран при на Русия. – Трасето е страхотно. Ясно е, че всичко е свършено както трябва. Ще е наистина бърза конфигурация и мисля, че ще е добра писта. Ще има поне две-три места, където пилотите ще могат да се изпреварват като хората. Смятам, че ще е интересно и ще стане наистина впечатляващо състезание.

Уайтинг потвърди, че на пистата в Сочи ще има две DRS зони. Той дори вече има място, което смята за най-добро – секцията между 4-ти и 10-ти завои, които изглеждат бързи и плавни и според него ще са чудесни за гледане:

Точно там едва ли ще има много изпреварвания. Такива вероятно ще се случват във втори, 13-ти и може би 17-ти завои. Доволни сме от безопасността. Тя е на абсолютно най-високо ниво – не бих могъл да дам по-добро описание от това. Правили сме много симулации на пистата, конфигурацията, осигурителните зони, абсорбиращите енергия бариери. Убедени сме, че всичко е на световно ниво. Ще е забележителна надпревара и наистина нямам търпение да дойде време за провеждането й.