Начало BG спорт Пилотите ще карат повече обиколки на писта Лики Моли

Пилотите ще карат повече обиколки на писта Лики Моли

261
0
Димитър Стефанов, Иван Бакърджиев и Николай Стоянов
Димитър Стефанов, Иван Бакърджиев и Николай Стоянов, снимка: Асен Илиев

Пилотите във всички класове ще трябва да направят повече обиколки от обичайното на писта Лики Моли, която ще се проведе на трасето Дракон край Калояново идния уикенд. Това обяви директорът на състезанието Димитър Стефанов. Надпреварата е първи кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Пилотите в серия Спорт ще трябва да навъртят 14 обиколки, тези в Туринг 22, а в Макси 24 тура. При Купа Лада и Купа Енеос обиколките ще са по 12.  Отделно награждаване ще има за пилотите с един двигателен мост в серия Макси.

Николай Стоянов, който е представител на основния спонсор на състезанието Лики Моли, заяви, че се надява на успешен сезон в автомобилния ни спорт под ръководството на новата Автомобилна федерация на България.

Заявките за участие, както вече бе обявено, са 52. Организаторът на състезанието Иван Бакърджиев заяви, че е доволен от бройката. Цели 19 от тях са в серия Спорт, където конкуренцията ще бъде много сериозна. Там титлата си ще защитава Симеон Симеонов с Хонда Сивик.

В Туринг са само 6, но сред тях личат имената на шампиона Иван Влъчков от екипа на Дамасцена Алба, ветерана Стоян Апостолов и Давид Будев. Влъчков е с познатата си Хонда Сивик, която е минала през ревизия.

В серия Макси заявките са 8. На линия е шампионът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10. Със същия автомобил конкурент ще му бъде Камен Василев. Тази година на писта няма да участва Пламен Камбуров.

Иван Влъчков
Иван Влъчков