Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите защитиха Гран при на Австралия

Пилотите защитиха Гран при на Австралия

45
0

Пилотите от Формула 1 се обявиха в подкрепа на австралийската Гран при, тъй като не искат състезанието да бъде премахнато от календара. Част от тях изразиха такова мнението по време на петъчната пресконференция.
Причина за подобна реакция на състезателите са намеренията на Бърни Еклестън да не се провежда надпревара в Австралия след изтичането на договора през 2010 г., ако организаторите не се съгласят стартът да се провежда през нощта. Но пилотите, повечето от които са дебютирали именно в Австралия и имат специални спомени оттам, се надяват кръгът да се запази.
Джанкарло Фисикела от Форс Индия заяви:
„Имам чудесни спомени от Мелбърн. Първото ми състезание бе тук през 1996 и победих тук през 2005. Това е специално място за мен и би било хубаво да продължим да идваме тук и в бъдеще.”
Единственият австралийски пилот във Формула 1 в момента Марк Уебър застана твърдо зад страната си:
„Мисля, че трябва да работим сериозно, за да опитаме да запазим събитието в Австралия, независимо дали на стартовата решетка има или не австралиец. Знам, че пътят до тук от Европа е дълъг, особено щом се отнася до логистичните подробности, но веднъж дойдеш ли, събитието е чудесно.”