Начало Автомобили Пининфарина Блукар ще се появи на пазара през 2011-та

Пининфарина Блукар ще се появи на пазара през 2011-та

46
0

Според последните индикации в пресата, Пининфарина Блукар ще се появи на пазара през 2011-та година. Италианската компания ще произвежда електромобила като част от джойнт венчър с френски индустриалец и приближеният до Никола Саркози – Винсент Болоре.

Над 6000 бройки от автомобила вече са поръчани, твърдят от Пининфарина. И въпреки че моделът вече е почти готов, всяка една от компаниите може да добави своите финални добавки, като това включва избора на батерията – част, която играе важна роля в определянето на цената на автомобила.

Серийната версия на модела бе представена по-рано тази година на автоизложението в Женева. Тя имаше литиево-метална, полимерна батерия и соларни панели, които помагат за изминаването на цели 250 км с едно зареждане, което пък може да се осъществи с напълно нормален домашен електрически контакт.

Болоре може да се възползва от френски субсидии, ако реши да произвежда своя собствена батерия в страната си. Това може да доведе до международна дистрибуция на тази батерия, стига тя да се предлага на конкурентна цена. Пининфарина обаче няма да бъдат задължени да я ползват.