Начало Автомобили Pininfarina може да произведе няколко бройки от своя концепт Sergio

Pininfarina може да произведе няколко бройки от своя концепт Sergio

43
0
Pininfarina Sergio concept

Pininfarina може да произведе няколко бройки от своя концепт Sergio. Всяка кола ще струва около 3 милиона евро, коментира главният изпълнителен директор на компанията Силвио Ангори през Аутомотив Нюз Юръп.

Обмисляме много лимитирана серия от пет или шест автомобила – заяви той по време на световното автомобилно изложение в Женева.

Главният конструктор на Pininfarina Фабио Филипини обясни от своя страна, че някои от характеристиките на концептуалната кола са екстремни. Целта на екипа е била моделът да изглежда неустоим за клиентите.

– Наясно сме какво трябва да променим и къде да преконструираме Sergio, за да отговаря на европейското законодателство – допълни Филипини.

Концептът е създаден в чест на дългогодишния председател на прочутата италианска компания – Серджо Пининфарина, който почина миналия юли на 85 години. Синът му Паоло – настоящият шеф – заяви, че колата е резултат от четиримесечен труд. Екипът му е вложил цялата си любов към Серджо в автомобила.

– Всички в Pininfarina се трудиха на 110%, защото чувстваха, че това е най-добрият начин да покажат почитта си към него – допълни Пининфарина младши.

Серджо Пининфарина управлява семейния бизнес в продължение на 40 години. През тези десетилетия са създадени някои от най-прочутите и иконични автомобили на 20-ти век – сред тях Ferrari 250 GT от 1961 г., Maserati Quattroporte (2003), Ferrari 250 P/5 Concept (1968) и т.н.