Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели: Бюджетът ни е като на отбор от Ф1

Пирели: Бюджетът ни е като на отбор от Ф1

36
0
гуми,Пирели

Спортният директор на Пирели Пол Хебри призна, че бюджетът на компанията е като на отбор от Формула 1. Той смята, че разходите, които компанията прави за развитие на гумите и за спонсорство, се подценяват от широката публика.

И едно от основните неща, които са взети под внимание затова дали компанията да подаде заявка да продължи да бъде доставчик на гуми и след 2016 г., са били именно разходите. Решението беше позитивно и заявка беше пратена, като предстои Бърни Екълстоун да реши коя от двете компании ще бъде доставчик на гуми измежду Пирели и другия кандидат Мишлен.

„Това беше голямо решение за нас. Много е скъпо (да бъдеш доставчик на гуми). Трябва да се има предвид, че ни сме и спонсор освен технически доставчик. И нашите разходи са много по-големи от тези на един нормален спонсор. Би било много по-добре за нас да направим малко реклама около и по пистите и да пийваме по бутилка шампанско всеки уикенд. Тогава разходите ни ще бъдат на 1/3 от това, което харчим в момента.“

„А това е проблем, защото не разбират какви са чистите ни разходи. Не получаваме нищо от притежателя на търговските права. Може би само доставчиците на двигатели имат по-големи разходи от нас. Със сигурност с нашия бюджет можете да водите отбор от Ф1.“

Предполага се, че годишният бюджет на компанията е около 110 милиона долара, което наистина е повече от бюджета поне на Мейнър-Маруся.