Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели чакат одобрение от ФИА за тест с Макларън на Валелунга

Пирели чакат одобрение от ФИА за тест с Макларън на Валелунга

57
0
2013,Макларън,Малайзия,Серхио Перес

Пирели очакват одобрение от ФИА за тест с болид на Макларън на италианската писта Валелунга през ноември, на който да се изпробват гумите за 2014 г., след като плановете за изпитания в САЩ със същия отбор не получиха одобрение.

Италианската компания вече направи три теста през сезон 2013 (с Ферари, Мерцедес и Ред Бул). ФИА не одобри планираните изпитания с кола на Макларън от 2011 г. на пистата в Остин преди Гран при на САЩ, защото според други отбори тимът би получил нечестно предимство. 

Това (тестът на Валелунга, б.а.) е предмет на одобрение от ФИА – коментира спортният директор на Макларън Сам Майкъл. – Това е тест на Пирели, те трябва да получат одобрението и след това трябва да кажат на всички отбори, че го имат, за да проведат изпитанията.

Майкъл допълни, че от Макларън планират да използват тест пилот, ако стане ясно, че изпитанията ще се състоят, и да предоставят автомобил от 2011 г., който се използва за демонстрации, като екипът, обслужващ колата, няма да е титулярният.

Междувременно пилотът на тима от Уокинг Серхио Перес (който спука гума на последното състезание в Корея, след като блокира предното си дясно колело) бе поредният състезател, който критикува смесите на Пирели:

Това, което е напълно неприемливо, е гумите да експлодират. За първи път чуваме, че от блокиране гумата може да експлодира. След това научаваме, че това е нормално. Според мен това изобщо не е нормално.