Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели доволни от множеството битки гума до гума в Китай

Пирели доволни от множеството битки гума до гума в Китай

67
0
Люис Хамилтън,Фернандо Алонсо

Гумите отново се оказаха решаващ фактор за изхода от надпревара във Формула 1 и Нико Розберг се справи прекрасно с управлението на своите по пътя към победата си в Гран при на Китай.

Успехът му е първи за Мерцедес от този в Италия през 1955 г., като освен това германецът и екипът му бяха избрали стратегия с две спирания в бокса. Нико избяга достатъчно напред след старта, за да запази лидерството след първия си питстоп, а след това продължи да контролира темпото.

С два бокса бе и Себастиан Фетел (Ред Бул), който обаче вървеше втори четири тура преди финала и последователно бе изпреварен от Дженсън Бътън, Люис Хамилтън и съотборника си Марк Уебър – и тримата със стратегии с по 3 пита.

Кими Райконен пък направи 28 тура с по-твърдата смес (медиум). Финландският пилот на Лотус бе стигнал второто място, когато гумите му се оказаха прекалено износени и за една обиколка загуби седем позиции! След това продължи да изостава и в крайна сметка финишира 14-и.

Както и очаквахме, гумите се износваха сериозно при трудните условия на пистата в Китай, а най-натоварена бе предна лява. Това даде възможност на отборите за различни стратегии и резултатът бяха поредица битки гума до гума на трасето. Поздравления за Нико и Мерцедес за напълно заслужената победа. Те показаха перфектно разбиране на това как се работи и с двете смеси и запазиха гумите си в оптималния работен прозорец – коментира моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.