Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели доволни от предоставените две нови смеси

Пирели доволни от предоставените две нови смеси

58
0
гуми,Пирели

В последния тренировъчен ден за 2011 г. от Пирели предоставиха две нови смеси, които вероятно ще бъдат използвани и през следващата година. На разположение на отборите днес бяха две комплекта от твърди гуми, които са малко по-твърди от сегашните медиум и функционират при по-ниски температури.

В състезанието пък екипите ще карат с медиум и меки гуми, като меките са по-различни от използваните досега и бяха за първи път изпробвани в Абу Даби, по време на тестовете за млади пилоти.

Така днес на практика тимовете изпробваха три вида гуми, два от които бяха съвсем нови.

„Този уикенд бе последен шанс за нас, да изпробваме новите смеси преди началото на официалните тестове през февруари“, обясни Пол Хембри, спортният директор на Пирели. „Затова намеренията ни бяха да използваме максимално днешния ден. Планирали сме доста сериозни промени за следващата година.

Първите ни впечатления са, че сме на добър път в желанието си да намалим разликата във времената между отделните смеси на по-малко от една секунда. В близките дни ще анализираме всички данни от тази година, както и даваната от пилотите информация и ще продължим с работата си за 2012 г.

Радваме се на състезанието тук, защото ще можем да изпробваме новите си меки гуми на едно доста взискателно към гумите трасе. Задните са особено натоварени тук. Разбира се много ще зависи и от времето, защото тук по традиция стават много драматични състезания. Надяваме се да завършим с успех първия си сезон във Формула 1 след доста години отсъствие.“