Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели доволни от представянето на гумите си

Пирели доволни от представянето на гумите си

36
0
2011,Гран при на Сингапур,Ярно Трули

Гран при на Сингапур наистина отне цели два часа и гумите определено имаха сериозна роля в темпото на участниците в 14-тия кръг от световния шампионат на Формула 1, но резултатът не изненада никого: Себастиан Фетел спечели 9-ата си победа за сезона.

Всички пилоти в топ 10 бяха с гуми суперсофт на старта на надпреварата с едно изключение – Пол ди Реста. Пилотът на Форс Индия обърна стратегията (с 2 бокса) спрямо съперниците, след като не излезе за бърза обиколка в Q3 в събота. Рискът му се оправда, тъй като успя да поддържа темпото на състезателите със суперсофт и накрая той записа най-доброто си класиране за сезона.

Фетел от своя страна, както и мнозинството останали пилоти, бе с три спирания в бокса. Излязлата в средата на дистанцията кола за сигурност пък анулира всички разлики в колоната – включително 22-секундния аванс на немския пилот на Ред Бул, но не промени съществено реда в колоната. Разликата в представянето на двата типа софт и суперсофт остана около секунда на обиколка, а най-много изпреварвания направи Люис Хамилтън (Макларън), който отиде назад след наказание за удар с Фелипе Маса (Ферари).

Жегата, влажността и дължината на надпреварата направиха надпреварата много тежка за гумите. Нямаше обаче някакви конкретни проблеми с тях и износването им, всичко бе в нормалните граници за улично трасе. Това бе едно от най-сложните състезание през целия сезон по отношение на стратегията – заяви моторспорт шефът на Пирели Пол Хембри.