Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели доволни от представянето на продуктите си до момента

Пирели доволни от представянето на продуктите си до момента

26
0
гуми,Пирели

За разлика от миналата година Пирели не са в центъра на вниманието, което прави спортният директор на италианците Пол Хембри достатъчно доволен. Производителят на гуми имаше доста трудна задача, защото почти нямаха данни за новите коли заради промените в регламента и трябваше едва ли не на тъмно да предоставят продукт, който да издържа на новите задвижващи системи, разполагащи със значително по-сериозен въртящ момент.

Досега никой от отборите не се оплака по какъвто и да е повод от гумите и това е най-добрият атестат за техните качества.

„В момента сме доста доволни от нивата на износване и издръжливостта на гумите“, заяви Пол Хембри пред crash.net. „Изглежда, че сме на правилния път. По отношение на представянето и четирите смеси изглеждат на ниво. Характеристиките им не са много близки. Това означава, че ако се взимат правилните решения, тогава ще можем да дадем това, което изисква от нас спорта – състезания с два до три стопа.“

Единствено недостатъчното направени обиколки от екипите използващи задвижващи системи на Рено ядосва малко британеца, защото липсват максималната доза данни. Промени обаче в смесите не се предвиждат за първия старт в Австралия.

„Доволни, дори много доволни сме от това, което видяхме в тестовете дотук. Но сме наясно че колите и спортът могат да се променят много бързо. Дори когато се правят сравнения между отделните предсезонни изпитания се виждат сериозни промени. Затова трябва да сме прагматици и да казваме просто: За момента сме щастливи, но…“