Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели доволни от резултатите си на Пол Рикар

Пирели доволни от резултатите си на Пол Рикар

36
0

Пирели продължават тестовете си, започнали миналия месец, в подготовка да поемат доставянето на гуми на отборите от Формула 1 за сезон 2011 г. Италианската компания провежда тази седмица изпитания (в рамките на два дни) на Пол Рикар във Франция заедно с Ник Хайдфелд, като се използва шаси Тойота TF109 от миналия сезон. Те са част от програмата за завръщането й в спорта.

Първоначалните тестове на Муджело в Италия бяха крайно успешни за Пирели и сега развитието на гумите продължава. Тестват се конструкции и смеси, като пробите вървят по план. Заедно с изпитанията на продуктите за Формула 1 продължиха и тези на гуми за GP2. Пирели ще са доставчик и на тези серии плюс GP3 като част от тригодишния договор, сключен от компанията.

Тестовете на Пол Рикар включваха различни по дължина серии обиколки, за да могат инженерите да съберат данни за представянето на гумите както при екстремно натоварване, така и в по-бавните и технични секции. Досега резултатите са според предварителните очаквания.

– Много сме щастливи от направения досега прогрес, който всъщност ни поставя малко по-напред в програмата ни – не очаквахме да сме на такъв етап в настоящия момент – обясни моторспорт директорът Пол Хембри. – Преминахме през първоначалната си програма, която ни даде полезна информация за поведението на прототипите в различни условия, завои и скорости. Наистина сме окуражени от видяното до момента, а и много ни помага ясната и прецизна информация от Ник [Хайдфелд], както и множеството варианти, предлагани от пистата Пол Рикар.

Тестовете на Пирели ще продължат в Испания след две седмици.