Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обяви гумите за осемте F1 надпревари

Пирели обяви гумите за осемте F1 надпревари

1085
0
Пирели, гуми
снимка: Пирели

Пирели обяви гумите за потвърдените осем надпревари в F1, първата от които трябва да е Гран при на Австрия на 5 юли. На пистата Ред Бул Ринг ще се проведат два последователни старта. След това Формула 1 отива на Хунгароринг, после за две поредни състезания на Силвърстоун и кръгове в Испания, Белгия и Италия.

Гумите на Пирели за суха писта са общо пет типа. От тях три се предоставят на отборите за всеки отделен състезателен уикенд. Те са с обозначения от C1 до C5, като C1 е най-твърдата смес, а C5 – най-меката. За надпреварите трите типа са обозначени просто като хард, медиум и софт. От Пирели съобщават кои точно са избраните от гамата им смеси. Всеки пилот има общо 13 комплекта на разположение за състезателния уикенд.

Управляващият директор на Формула 1 Рос Браун съобщи, че се обмисля идея за различни типове гуми за последователни стартове на едно и също трасе. Тя е била приложена за Силвърстоун. За първия уикенд там са определени C1, C2 и C3, а за втория – C2, C3 и C4.

„При толкова много променливи на старта на отложения сезон и обстоятелства, които не оставят много време за реакция бе постигнато съгласие с отборите, промоутъра и ФИА гумите за първите 8 старта да бъдат обявени наведнъж. Смесите са избрани така, че да пасват на характеристиките на отделните трасета. Идеята е да предоставят интересни възможности за състезателни стратегии“, коментира спортният шеф на Пирели Марио Изола.