Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели искат да допринесат за шоуто по пистите

Пирели искат да допринесат за шоуто по пистите

34
0

2011 г. ще е година на обучение и напасване на производство и работа с отборите от Формула 1 за Пирели. Италианската компания спечели правото да доставя гуми на екипите в Гран при, след като Бриджстоун обявиха още миналата година, че се оттеглят от спорт в края на сезона 2010 г.

Пирели имат намерение да работят в посока подобрение на забавлението и шоуто в F1, но тази им амбиция ще почака, докато всичко се напасне и улегне. Фирмата вече проведе първите си тестове, като нае бившия трети пилот на Мерцедес Ник Хайдфелд за изпитанията. Гумите бяха изпробвани на Тойота от миналия сезон.

– Ще се постараем да допринесем за шоуто заедно с изпълнение нуждите на отборите. Производството на издръжливи гуми с достатъчно добро поведение не е проблем. Предизвикателството е да се намери [оптималният] компромис между жизнения цикъл и издръжливостта – заяви моторспорт шефът на Пирели Пол Хембри.

Според него компанията ще е малко по-консервативна в подхода си към на някои писти, тъй като няма да има възможност да тества на всички трасета преди началото на състезанията през 2011 г.