Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели: Прекомерно износване от твърде дълго използване е причината за спуканите на...

Пирели: Прекомерно износване от твърде дълго използване е причината за спуканите на Силвърстоун гуми

2780
0
Люис Хамилтън
Хамилтън огледа спуканата гума веднага, след като слезе от колата си; снимка: Мерцедес

Пирели приключи с анализа на спуканите по време на Гран при на Великобритания гуми на Карлос Сайнц (Макларън) и пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън. Причината, довела до случилото се в последните два тура на състезанието, е „набор от отнасящи се до всеки отделен болид обстоятелства по време на надпреварата, довел до екстремно дълго използване на втория комплект гуми“.

„Втората кола за сигурност накара почти всички отбори да проведат планирания си питстоп и да направят особено дълга финална серия: около 40 обиколки. Това е повече от три четвърти от цялата състезателна дължина на една от най-натоварващите писти в календара“, се казва в изявлението от Пирели.

„В комбинация със значително повишената скорост на автомобилите във Формула 1 през 2020 г. (полпозишънът бе с 1,2 сек по-добро постижение от този през 2019-та) това направи финалните обиколки особено трудни. Случилото се е следствие от едни от най-големите натоварвания върху гумите, генерирани от най-бързите F1 болиди в историята.“

От Пирели посочиха също така, че натоварването върху предна лява гума на Силвърстоун е добре известно

Доставчикът на гуми потвърди също така, че за предстоящия уикенд ще бъдат предоставени смесите C2, C3 и C4. Стартът отново ще е на Силвърстоун. Гумите са с една стъпка по-меки от използваните в Гран при на Великобритания. Миналата седмица екипите използваха най-твърдите три типа гуми в гамата за Гран при на италианския производител.

Люис Хамилтън кара половин обиколка със спукана предна лява гума, но успя да спечели домашната си надпревара за седми път. Двамата с Ботас обясниха след състезанието, че предстоящата Гран при, посветена на 70-ата годишнина на F1, ще е по-сложна с по-меките гуми.