Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели изпробват експерименталните смеси за 2012 г. на теста за млади пилоти

Пирели изпробват експерименталните смеси за 2012 г. на теста за млади пилоти

23
0
гуми,Лотус,Пирели

Гумите на Пирели за 2012 г. ще бъдат изпробвани на тестовете за млади пилоти, които започнаха днес на пистата Яс Марина в Абу Даби и ще продължат три дни. Изпитанията са организирани с цел преценка качествата на талантите, стигнали определено стъпало от развитието на кариерата си. Това обаче е и шанс за италианската компания да изпробва продуктите, върху които работи за следващия сезон от Формула 1.

След вече близо 12 месеца по пистите Пирели направиха известни промени по конструкцията на гумите си – те вече са с нови профили (отпред и отзад). Смесите са изцяло нови, като единствено суперсофт са същите като използваните до момента. Формата е малко по-ъгловата, като това решение е взето с цел по-равно разпределение на износването върху контактната площ на гумата. При меките типове има промени, чиято идея е да се намали рискът от блистъринг – поява на мехури под повърхността.

По принцип Пирели се надяват с тези подобрения продуктите им да доведат до още по-напрегнати надпревари през 2012 г. От компанията твърдят, че това са едни от най-екстремните им като поведение гуми, а тестовете на младите пилоти ще помогнат в развитието чрез събиране на данни. Екипите имат между 10 и 15 комплекта, останали от предсезонните изпитания (има ограничение от 100 за всички проби през годината). Към тях ще бъдат добавени по 8 допълнителни, покриващи новата гама смеси.

Сезонът на практика приключи и подготовката за 2012 г. върви с пълна сила. В петък в Абу Даби изпробвахме едни експериментални гуми, ще има такива и в Бразилия. Заедно с настоящите тестове ще се получи добро натрупване на информация – заяви моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.