Начало Formula 1 News Пирели обяви гумите за Гран при на Канада

Пирели обяви гумите за Гран при на Канада

57
0
гуми,Пирели

Пирели обяви трите типа гуми, които ще предостави на отборите за Гран при на Канада. Надпреварата ще бъде 7-ия кръг от шампионата този сезон и ще се проведе на 12 юни.

Очаквано заради ниското износване на трасето Жил Вилньов типовете ще бъде най-меките – софт, суперсофт и новия ултрасофт. Последните бяха въведени от този сезон, като отборите вече имаха възможност да ги пробват по време на тестовете в Барселона през тази седмица.

Двата комплекта от общо 13, които ще са запазени само за състезанието ще бъдат от типа софт (единият е задължителен за изпозлване), а за третата част на квалификацията пилотите ще трябва да заделят един чифт ултрасофт.

Досега доставчикът на гуми обяви типовете за първите 4 състезания от календара, като за всичките смеските са едни и същи – медиум, софт и суперсофт. 

Пирели обяви типовете за Канада по-рано от тези на Испания и Монако – 5-и и 6-и кръг, заради изискването за стартове извън Европа това да става 14 седмици преди началото на състезателния уикенд. За тези на Стария континент изискването е 8 седмици. 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter