Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обявиха типовете гуми за надпреварите до Унгария

Пирели обявиха типовете гуми за надпреварите до Унгария

89
0
Пирели

Пирели обявиха типовете гуми, които ще се използват в надпреварите от Формула 1 до Гран при на Унгария включително. От италианската компания потвърдиха първоначалния си избор за хард и софт за предстоящия кръг във Великобритания. На Нюрбургринг основната смес ще е медиум, а допълнителната – софт (също като във Валенсия). За Хунгароринг пък, където ще е последното състезание преди лятната ваканция, екипите ще имат на разположение софт и суперсофт – използваните в Монако и Канада типове.

Силвърстоун е едно от най-бързите трасета в календара тази година и това е основанието за предоставяне на гумите хард – те трябва да издържат на характеристиките на трасето. Меката смес пък ще даде възможност на отборите за избор на различни стратегически варианти.

Номинациите ни са направени въз основа желанието да се увеличат максимално шансовете за различни стратегически опции, както и да се намери правилният компромис между скорост и издръжливост. За Силвърстоун потвърждаваме взетото преди няколко седмици решение, след като още веднъж се консултирахме с всички отбори. Смятаме, че сме намерили възможно най-доброто решение и за следващите два старта спрямо наличната до момента информация – коментира моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.