Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обяви смесите за Бахрейн, Испания и Монако

Пирели обяви смесите за Бахрейн, Испания и Монако

22
0
гуми,Пирели

От Пирели днес разкриха, какви смеси ще бъдат предоставени на отборите в Бахрейн, Испания и Монако. Гумите от ново поколение бяха изпробвани до момента единствено в Австралия, докато второто състезание в Малайзия бе повлияно от проливните тропически дъждове. Надеждата е, че в Китай следващия уикенд, ще се видят ясно качествата на гумите от последно поколение.

В Бахрейн, където надпреварата продължава да е под въпрос, от Пирели са решили да заложат на смесите медиум и софт, какъвто е изборът и за Китай.

В Испания на пистата край Барселона, където ще се състои първото европейско състезание, изборът е доста интересен. Там предстои да видим, как отборите ще се справят с гуми хард и софт. За втората европейска надпревара пък Пирели са предоставили софт и супер софт смеси.

Както обикновено всеки състезател ще разполага с 6 чифта от по-твърдата смес и 5 от по-меката за всяко състезание. Пирели ще докарат също така по четири комплекта гуми интермедия на пилот за всяко състезание и по три сета мокри гуми.

„Нашите решения са повлияни от намерението ни да заложим на състезателния характер, както може да се види от предоставените смеси“, обясни Пол Хембри, спортният директор на Пирели. „Единствено супер меките гуми са същите както през миналата година. Другите смеси са по-меки, съответно дават повече грип и скорост, за да направят състезанията по-интересени и за да има повече възможни стратегии.“