Начало Избрани Пирели обяви гумите за Бразилия и Абу Даби

Пирели обяви гумите за Бразилия и Абу Даби

23646
0
18-инчови гуми на Пирели
снимка, Пирели

Пирели обяви какви гуми ще предостави в Бразилия и Абу Даби. Състезанията на пистите Интерлагос и Яс Марина са последните два кръга от сезон 2022 в F1.

От Пирели залагат на различен избор за надпреварите в Сао Пауло и Абу Даби.

Гран при на Сао Пауло ще се проведе през втората седмица на месец ноември. Състезанието на пистата Интерлагос ще приеме третата спринтова квалификационна надпревара от сезон 2022 в F1. Бразилското трасе е с дължина 4.309 км, разположено e в покрайнините на мегаполиса Сао Пауло и носи името на бившия бразилски пилот Хосе Карлос Паче.

В Бразилия Пирели отново ще предостави гумите С2, С3 и С4, които ще са съответно хард, софт и медиум. Това е най-използваната комбинация смеси, използвана през сезон 2022 в F1. Преди това Пирели използва С2, С3 и С4 в Джеда, Имола, Маями, Пол Рикар, Хунгароринг, Спа, Монца, Остин и Мексико Сити.

Избор на гуми на Пирели за Бразилия
снимка, Пирели

Състезанието в Сао Пауло трябва да се проведе по план, въпреки последните събития в страната. Настоящата политическа ситуация в Бразилия доведе до граждански безредици след поражението на действащия президент Жаир Болсонаро от Луис Инасио Лула да Силва на последните президентски избори. По този повод се появиха спекулации, че надпреварата в Бразилия може да не се състои.

Във връзка с резултатите от изборите, пътищата към летището в Сао Пауло са били блокирано за кратко от привърженици на Болсонаро. Освен това, няколко товарни автомобила на някои отбори от F1 са били останали неподвижни няколко часа. В крайна сметка се разбира, че всички превозни средства, свързани с Формула 1 са пристигнали безопасно на пистата Интерлагос. По този начин състезанието трябва да се проведе по план в края на следващата седмица.

Седмица по-късно керванът на F1 се насочва в Абу Даби за последната 22-ра надпревара от сезон 2022. Трасето на остров Яс е с дължина 5.281 км. Това ще бъде второ състезание, в което световния шампионат ще използва новата версия на пистата Яс Марина.

В Абу Даби, Пирели ще предложи най-меките си гуми С3, С4 и С5. Това ще бъде общо шести състезателен уикенд, в който ще се използва тази комбинация. Преди това Пирели реши да заложи на тези смеси в Монако, Азербайджан, Монреал, Ред Бул Ринг и Сингапур.

Гуми на Пирели за Абу Даби
снимка, Пирели
Използвани гуми на Пирели през сезон 2022
снимка, Пирели