Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обяви какви гуми ще предостави за състезанията в Белгия, Нидерландия и...

Пирели обяви какви гуми ще предостави за състезанията в Белгия, Нидерландия и Италия

933
0
18-инчови гуми на Пирели
снимка, Пирели

Пирели обяви какви гуми ще предостави за състезанията в Белгия, Нидерландия и Италия. Надпреварите на пистите Спа-Франкоршамп, Зандвоорт и Монца ще бъдат четиринадесети, петнадесети и шестнадесети кръг от сезон 2022 в F1.

Гран при на Белгия ще се проведе в края на август и ще бъде първото състезание след лятната пауза в световния шампионат. Спа-Франкоршамп е най-дългата верига в календара на F1. Трасето е разположено в планинско-хълмистата област Ардените. От Пирели отново ще заложат на смесите С2, С3 и С4, които ще са съответно софт, медиум и хард.

Същият избор на гуми ще бъде и на Монца. Италианското трасе има сходни характеристики с това в Белгия. До момента тази селекция от смеси бе използвана в Джеда, Имола, Маями, Пол Рикар и Хунгароринг.

За Гран при на Нидерландия от Пирели са избрали най-твърдите комплекти от своята гама- С1, С2 и С3. Причините за този избор за големите виражи на нидерландското трасе. Очаква се те да окажат допълнително натоварване върху 18-инчовите гуми на Пирели. Това ще бъде общо четвърти състезателен уикенд, в който се използват такива смеси. Предишните три случая, в които се използваха най-твърдите гуми бяха в Сахир, Каталуния и Силвърстоун.

гуми на Пирели използвани до мокента
снимка, Пирели