Начало Избрани Пирели обяви типовете гуми за САЩ и Мексико

Пирели обяви типовете гуми за САЩ и Мексико

325
0
18-инчови гуми на Пирели
снимка, Пирели

Пирели обяви типовете гуми за САЩ и Мексико. Състезанията на пистата на Америките и Аутодромо Ерманос Родригес ще приемат 19-тия и 20-тия кръг от сезон 2022 в F1.

Единственият доставчик на гуми реши да заложи на напълно еднакъв тип смеси за двата поредни уикенда в Северна Америка. Те ще бъдат С2, С3, С4, които са съответно хард, медиум и софт.

Гран при на САЩ ще се проведе в предпоследната седмица на месец октомври. Това ще бъде втора надпревара в страната след тази на новия аутодром в Маями през май. Трасето на Америките е с дължина 5.514 км и е разположени край град Остин, Тексас. В

В началото на тази година пистата бе преасфалтирана, за да отговаря на съвременните стандарти на ФИМ и ФИА. През последните години редица състезатели от MotoGP и F1 се оплакаха от неравностите по веригата. По-гладката настилка може да увеличи износването на новите гуми на Пирели.

Седмица по-късно ще се проведе Гран при на Мексико. Надпреварата се провежда на Аутодромо Ерманос Родригес. Трасето е с дължина 4.304 км и разположено в покрайнините на Мексико Сити и е едно от най-класическите в календара на F1. Основните характеристики на пистата са двете дълги прави и комбинацията от завои във втори и трети сектор.

Част от състезателните уикенди в САЩ и Мексико ще бъдат използвани за тестове на гумите на Пирели за следващата година. Италианците взеха решение да отложат изпитанията в Япония заради лошите метеорологични условия във втората тренировка на пистата Сузука.

Селекцията на Пирели в следващите два старта е най-често използваната от началото на годината. Преди това единственият доставчик на гуми в F1 заложи на тези смеси в Джеда, Имола, Маями, Пол Рикар, Хунгароринг, Спа и Монца.

Използвани гуми на Пирели през сезон 2022 в F1
снимка, Пирели