Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели обявиха гумите за първите стартове от сезон 2013 в F1

Пирели обявиха гумите за първите стартове от сезон 2013 в F1

99
0
гуми,Пирели

Пирели обявиха гумите, които ще предоставят на отборите от Формула 1 за първите четири старта от световния шампионат за 2013 г. В тях ще бъдат използвани всички смеси сухи гуми – от суперсофт до хард.

За първия кръг – в Австралия, с който се открива първенството, Пирели са избрали най-меките гуми от гамата си (суперсофт) и медиум. Смята се, че това ще осигури достатъчно голяма разлика в представянето им, за да се получат доста варианти на стратегии, които биха могли да имат роля за изхода от състезанието.

В Малайзия отборите от F1 ще получат двата най-твърди типа гуми – медиум и хард. Те ще трябва да се справят с високите температури и абразивната повърхност на пистата Сепанг.

Медиум остава и за Китай, където обаче втората смес ще е софт. На трасето в Шанхай износването е сравнително високо и резултатът от това обикновено е доста напрегнато съревнование между екипите.

За Бахрейн също има съвсем нова номинация – досега там не бе използван софт, какъвто Пирели ще предоставят тази година. Сместа е създадена така, че да даде достатъчно скорост в квалификация и в същото време да е издръжлива, тъй като и пистата Сахир е известна с високите температури.

Всеки отбор ще получи 6 комплекта от по-твърдата и 5 от по-меката смес за съответния уикенд.