Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели очакват 2-3 спирания за Гран при на Италия

Пирели очакват 2-3 спирания за Гран при на Италия

42
0
гуми,Пирели

Последната надпревара от календара на Формула 1 в Европа е домашна за производителя на гуми Пирели – базата на компанията е в Италия, при това северно от Милано и пистата Монца е съвсем наблизо. Това е и едно от трасетата, където се провеждаха тестове на новите гуми, но като цяло то е неразделна част от историята на фирмата. А сега ще е и уникално изпитание, тъй като там се постига най-висока средна скорост за цялата състезателна година.

Пирели ще предоставят на екипите в F1 гуми от типовете медиум и софт, за да се състезават в 82-ото издание на Гран при на Италия. Модерната конфигурация няколко пъти претърпява промени, но и сега на отборите не им е лесно да намерят оптималните настройки, търсейки максимално ниско ниво на аеропритискане, за да постигат възможно най-висока максимална скорост на правите.

Високите бордюри на някои от завоите пък поставят гумите под още по-сериозно натоварване. Като цяло обаче от Пирели очакват обичайните вече 2 или 3 питстопа на автомобил в рамките на състезателната дистанция.

Нямаме търпение да се състезаваме у дома, където шампионатът достига критична точка. На бърза писта като Монца стратегиите ще са особено важни, а ще е трудно да се навакса загубено в питовете време при положение, че колите вървят на пълна газ толкова дълго – заяви моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри. – Очакваме да видим разлика от около секунда между медиум и софт, но ще сме напълно наясно едва, след като болидите излязат на писта в свободните сесии.