Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели отчетоха добри резултати от тестовете на Яс Марина

Пирели отчетоха добри резултати от тестовете на Яс Марина

23
0
гуми,Пирели

Пирели предоставиха част от експерименталните си гуми за 2012 г. на отборите за тридневните тестове на млади пилоти в Абу Даби.

От компанията отчетоха успешно приключване на тренировките, след като голяма част от работата на екипите бе съсредоточена точно върху техните продукти. Бе събрано сериозно количество данни за променените профили и самите смеси, които сега ще бъдат анализирани преди да бъдат изработени окончателните варианти.

Новите гуми софт са с такава конструкция, че да се износват по-равномерно и да имат по-висока термална устойчивост. Така ще се намали вероятността за образуване на блистери (мехури под повърхността) и ще има по-голяма гъвкавост на стратегиите и спиранията в бокса, смятат от Пирели.

Промените са продиктувани също така от желанието за повече сцепление в задната част на автомобилите. По този начин някои болиди вероятно ще са с дестабилизирана предница и съответно ще се увеличи шансът за изпреварвания.

Въпреки че младите пилоти нямат опита на титулярите, те бяха в състояние да съберат голямо количество полезни данни и да ни дадат обратна информация. Резултатите в голяма степен съвпадат с очакванията ни, така че сме доволни от работата дотук. Сега разполагаме с чудесна база, върху която да доизпипаме гумите си за 2012 г. така, че спектакълът във Формула 1 догодина да е още по-добър – заяви моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.