Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели прави още промени в гумите за 2024-та?

Пирели прави още промени в гумите за 2024-та?

773
0
гуми на Пирели в F1
снимка, Пирели

Пирели прави още промени в гумите си за сезон 2024. Италианската компания ще се откаже от новата версия на смесите С2, тъй като те не са показали нужното подобрение по време на тестовете в Япония.

Пирели обмисля някои дребни промени в избора на смеси за гумите за следващата година. Така ще бъдат отстранени някои незначителни проблеми. Една от областите, в които Пирели обмисляше промяна, е да направи малко по-мека сместа С2. Това е третата по твърдост гума в гамата на Пирели, която е от С0 до С5. Но до момента най-твърдата смес С0 така и не е използвана по време на рейс уикенд

Причината за промените в С2 е факта, че сместа е била много по-близка по представяне до С1 и малко по-далечна от С3. Така леките изменения биха помогнали да се изравнят разликите между отделните видове гуми.

Пирели предостави на всеки пилот по два комплекта от прототипните по-меки смеси C2 по време на петъчния ден от Гран при на Япония. Първоначалните отзиви от изпитанията на прототипните гуми C2 показаха, че те не са постигнали очакваната стъпка в представянето. Това на практика означава, че Пирели почти сигурно ще се придържа към сегашните смеси и догодина.

„Като гледам данните, а също и развитието на пистата, смятам, че прототипът няма сцеплението, което търсихме. Вероятно ще останем на сегашния C2 за следващата година. Без ясен резултат и без ясна стъпка в сцеплението няма причина да променяме и да въвеждаме нова смес, след като имаме сегашната C2, която работи добре“, каза Марио Изола.

„Тази смес е твърде близо до C1 и твърде далеч от C3. Затова искахме да тестваме този прототип.“

От Пирели обявиха, че тестът на експерименталната смес C2 е бил еднократен. Следователно не се очаква тези гуми да се използват повече.

Пирели ще предостави нова версия на гумите С4 по време на Гран при на Мексико. Италианската компания се надява да подобри представянето и износването на своя продукт.

„Искаме да тестваме C4 в Мексико със същата система. На практика няма специална сесия за нас, а само два комплекта прототипи [за пилотите]. Целта не е да променим съединението, защото позицията му е добра. Но по време на сезона С4 показа голям грейнинг, на който трябва да се обърне внимание. Искаме да подобрим механичната устойчивост и да разширим работния диапазон, защото отзивите от отборите са, че тази смес е доста непостоянна“, завърши Марио Изола.

Миналата седмица Пирели обяви гумите, които ще се използват в уикендите в САЩ, Мексико и Бразилия. В Остин и Сао Пауло се разчита на средните по твърдост смеси- С2, С3 и С4. В Мексико Сити Пирели отново предоставя най-меките продукти от гамата си- С3, С4 и С5.