Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели пуска гумите суперсофт за Австралия за първи път от 3 години

Пирели пуска гумите суперсофт за Австралия за първи път от 3 години

40
0

Типът гуми суперсофт на Пирели ще е на разположение на отборите в Австралия за първи път от 3 години насам. Италианският доставчик реши да достави на тимовете за откриващия кръг от сезона, освен суперсофт, още и смесите софт и медиум. Според новите правила за всяко състезание тази година отборите трябва да получават 3 типа гуми, а не 2, както беше до 2015 г.

„След промените в правилата за гумите, очакваме възможностите за избор на стратегия да се увличат значително тази година спрямо миналата, заяви шефът на Пирели Пол Хембри. – Сега има много повече опции за всеки тим, а и за всеки пилот (всеки състезател избира сам 10 от 13 те комплекта гуми за уикенда).” Изборът на всеки пилот за Австралия вижте ТУК.

През миналата година победителят Люис Хамилтън с Мерцедес направи състезанието само с един питстоп. Той тръгна с гумите софт и в 25-ата обиколка влезе в бокса и сложи медиум, с които изкара до финала. С оглед на масовия избор на по-меки типове гуми за Австралия, сега се предполага, че повечето пилоти ще се опитат да изминат пълната дистанция с 2 питстопа, използвайки основно гумите суперсофт и софт. 

 Pirelli направи видео, за да обясни на новите регламенти на гумите. Вижте го: