Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели отчете разлика от 0,6 сек между гумите медиум и софт

Пирели отчете разлика от 0,6 сек между гумите медиум и софт

566
0
Пирели, гуми
снимка: Пирели

Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели отчете разлика от около 0,6 секунди между гумите медиум и софт след петъчните свободните тренировки за Гран при на Австралия. Тази между хард и средната по твърдост смес е 0,9 сек.

Болидите от Формула 1 бяха по-бързи в тренировките на пистата Албърт парк в сравнение с темпото си през миналата година. Люис Хамилтън (Мерцедес) записа най-добро време във втората сесия, което бе с повече от 1,3 сек по-силно от постижението в тази тренировка през 2018 г. Условията на пистата се промениха сериозно по време на трите часа за подготовка, което е обичайно за мелбърнското трасе. Поведението на гумите бе според очакванията на Пирели, липсваха сериозен блистъринг или грейнинг.

„По отношение на гумите нямаше големи изненади през първия ден тренировки тази година, освен разликата от почти секунда между софт и медиум – тя е малко по-голяма от очакваното”, обясни шефът на отдела за Формула 1 и автомобилен спорт Марио Изола. „Отборите изглеждат доволни от цялостното поведение на гумите в тези условия. Опитът ни сочи, че трасето ще продължи да еволюира.”