Начало Автомобили Пирели революционизира лекотоварния транспорт с Carrier

Пирели революционизира лекотоварния транспорт с Carrier

31
0

Пирели революционизира лекотоварния транспорт с новата си високотехнологична гума Carrier. Тя е разработена специално за ванове, има дълъг жизнен цикъл, спомага за намаляване разхода на гориво благодарение намаленото съпротивление при движение, има по-добро поведение на мокро и предлага по-добър комфорт в сравнение с предходните поколения гуми на марката.

Пирели разширява гамата си с Carrier, като трансферира в новия модел технологии, разработени и развити при Ultra High Performance гумите за товарни превозни средства. Използван е и от опит от други модели като P Zero и Cinturato P7. Всичко това е пречупено през призмата на два основни фактора, важни за поведението на гумите за ванове: безопасност и цена на експлоатация.

Новата гума е създадена в център за разработки и развитие на компанията в Милано, откъдето тръгват и тези за Формула 1. Тествана е с 20 ключови модела в Италия, Германия, Франция, Великобритания, Испания и Турция. По време на изпитанията са преодолени редица различни климатични условия, както и различни пътни настилки. При тях са потвърдени основните характеристики на новата гума. Жизненият цикъл е увеличен с около 30% благодарение на радикална промяна в геометрията на профила и чисто нов повърхностен слой. Допълнителна оптимизация спомага за намаляване на съпротивлението при движение. Използването на иновативни материали също помага за тази цел. Подобрението по отношение на спирачната дистанция е от порядъка на 10%.

Carrier ще се предлага в размери от 14 до 17 цола.