Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели се насладиха на домашното си състезание

Пирели се насладиха на домашното си състезание

66
0
Пирели

Домашното състезание на легендарната писта Монца протече без никакви проблеми с гумите. Един истински успех за Пирели само две седмици след перипетите в Белгия. Днес никой от тимовете не се оплака от издръжливостта на гумите и производителите можеха спокойно да се концентрират върху днешната напрегната надпревара, предложила много екшън и изпреварвания.

„Нашето домашно състезание тук на Монца протече така, както самите ние се надявахме“, обясни спортният директор на Пирели, Пол Хембери. „Факта, че в първите петима, бяха петима световни шампиони подчертава качеството на надпреварата представена ни днес.

Уикендът бе доста горещ, не само от към емоции. Въпреки високите температури обаче нашите средно меки и меки гуми се справиха много добре с високите скорости и бордюрите на шиканите. Те показаха много добра издръжливост без в нито един момент да започнат с така нареченият грейнинг.

Това означаваше, че нито един състезател не трябваше да се притеснява за състоянието на гумите си и състезанието от старта до финала бе прекрасен спектакъл. Сега се надяваме същото да се случи и на нощното състезание в Сингапур. Жегата тук ни подготви добре за това, което ни очаква там. Надяваме се супер меките ни гуми да се представят толкова добре, колкото и смесите използвани тук.“