Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели ще преценяват представянето на гумите едва след Бахрейн

Пирели ще преценяват представянето на гумите едва след Бахрейн

17
0
гуми,Пирели

Пирели вече заявиха, че няма да се поддадат на натиск от отделни отбори, искащи промени по гумите за Формула 1 този сезон. По време на първите два състезателни уикенда компанията бе подложена на някои критики за това, че продуктите й не са достатъчно издръжливи и се износват прекалено много.

Това обаче не означава, че хората на Пол Хембри няма да прегледат ситуацията и да си направят необходимите изводи. Каквито и да са промени по настоящите конструкции и смеси обаче ще са плод на вътрешните изследвания на фирмата, а не в резултат на нечии оплаквания.

– Ако целият падок искаше нещо, положението щеше да е съвсем различно. В такъв случай ще трябва да направим промени. Сега обаче имаме изолирани искания на отделни отбори. В тази ситуация те трябва да поработят и да видят как да решат проблемите си. Наясно сме какво се случва и какво е необходимо да се направи. Не бива обаче да го вършим заради желанието на един тим – в противен случай само ще си навлечем допълнителни проблеми – обясни Хембри пред испанския вестник АС.

Моторспорт директорът на Пирели заяви също така, че очаква приказките около износването на гумите да утихнат в течение на сезона. Това се случва неизменно от връщането на компанията в F1. Отборите постепенно разбират повече поведението на колите си с гумите за съответната година. Затова Хембри предпочита да изчака преди да дава оценки:

– Все още е много рано. След четвъртото състезание – в Бахрейн – вероятно ще прегледаме ситуацията.

В Австралия Кими Райконен спечели състезанието със стратегия с 2 спирания в бокса – 1 по-малко спрямо мнозинството от съперниците му. На Сепанг Себастиан Фетел, както и голяма част от останалите пилоти, направиха по 4 пита, които обаче се дължаха основно на променливите условия.