Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели сменят състава на сместа на гумите хард

Пирели сменят състава на сместа на гумите хард

96
0
Пирели

Пирели сменят състава на сместа на гумите си хард, обявиха от компанията, откъдето съобщиха и кои типове ще доставят на отборите от Формула 1 за надпреварите в Испания, Монако и Канада.

След преглед на данните за представянето на гумите в първите четири старта за годината взехме решение – след консултации с всички екипи – да променим хард от Испания нататък – заяви моторспорт директорът на компанията Пол Хембри. – Същото нещо се случи преди две години, когато въведохме нов хард в Барселона за останалата част от сезона. Последната версия на най-твърдите гуми в гамата ни е много по-близка до тази от 2012 г. Целта е да се даде възможност на отборите да използват по-широка гама стратегии в комбинация с останалите смеси, които остават непроменени.

За Гран при на Испания Пирели ще доставят хард (с маркировки в оранжево) и медиум (в бяло). Това са най-твърдите смеси, които трябва да се справят със сериозните изисквания на пистата Каталуния.

В Монако тимовете ще работят със софт (жълто) и суперсофт (червено). Тези два типа гуми бяха използвани в Монте Карло и в предишните две издания на надпреварата там.

За Канада са избрани медиум и суперсофт.