Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели убедени, че всичко ще е наред, ако в Сингапур вали

Пирели убедени, че всичко ще е наред, ако в Сингапур вали

24
0
гуми,Педро де ла Роса,Пирели

Сериозна вероятност за дъжд през целия уикенд за Гран при на Сингапур присъстваше в предварителната прогноза за времето. Това би означавало необходимост за използване на подходящи гуми от страна на пилотите във Формула 1 и Пирели имат готовност да реагират, тъй като вече имат проведени тестове на тъмно.

Компанията-производител искаше да изпробва всевъзможни варианти преди първия сезон от връщането си в спорта. Това бе и причината за два дни тренировки (с Педро де ла Роса и Тойота TF109) на пистата в Абу Даби на изкуствено наводнена конфигурация на тъмно. Тогава на практика болид от F1 за първи път бе управляван в такива условия.

Поведението на гумите бе внимателно проследено в температурните граници 20-25 градуса. Де ла Роса от своя страна обясни, че е имало отражение на светлината от прожекторите във водата по асфалта, но видимостта не е била проблем.

На теория няма съвършено никаква разлика между това да се кара на мокро през деня и нощта. Най-голямата промяна е в температурата, но благодарение на тестовете в Абу Даби разполагаме с ценна информация за поведението на гумите в условия, каквито ще са тези в Сингапур. Подготвени сме за всякакви варианти и сме уверени, че ще свършим добра работа – коментира моторспорт шефът на Пирели Пол Хембри.