Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пирели остава доставчик на гуми в F1 до 2024 г.

Пирели остава доставчик на гуми в F1 до 2024 г.

842
0
Пирели, гуми
снимка: Пирели

Пирели ще остане ексклузивен доставчик на гуми във Формула 1 до 2024 г. От италианската компания са приели предложението на ФИА и F1 настоящият договор да се удължи с една година. Извънредните мерки, предприети вследствие на пандемията от коронавирус, доведоха до отлагане на новите технически правила за 2022 г. Догодина колите ще са с 18” гуми, които ще бъдат развивани тази година.

„Пандемията предизвика проблеми в световен мащаб и Формула 1 не бе изключение“, коментира президентът и CEO на спорта Стефано Доменикали. „Ето защо през миналата година предприехме необходимите мерки, за да отложим правилата с един сезон за 2022 г. Гордеем се с партньорството си с Пирели и сме им благодарни за конструктивния подход към промените. В Пирели са наясно със стратегическата роля, която играят гумите в F1. Знаем, че те работят много упорито, за да са сигурни, че продуктите им представляват най-добрия баланс между поведение и издръжливост.“

Президентът на ФИА Жан Тод благодари на всички страни за разумния и прагматичен начин работа, който „осигурява на Формула 1 дългосрочна стабилност“.

„Преминаването към 18” гуми ще направи болидите по-вълнуващи. То обаче е сериозно техническо предизвикателство, изискващо големи инвестиции и развитие от страна на Пирели. Предвид отлагането на новите правила в резултат на пандемията бе напълно логично да удължим договора“, допълни Тод.